اجرای زهکشی چمن فوتبال و زیر سازی زمین چمن

زهکشی-چمن-فوتبال

زهکشی زمین چمن و به خاص تر زهکشی زمین فوتبال و زیرسازی چمن زمین فوتبال از اهمیت ویژه ای برخوردار است. و اما زهکشی زمین چمن روشی است که در آن میتوان آب مازاد زمین را بدون افت کیفیت خاک به لوله هایی که در زمین قرار داده ایم هدایت کنیم. چمن زمین فوتبال با توجه موقعیت مکانی و شرایط آب و هوایی که در آن قرار دارد شرایط نگه داری متفاوتی هم دارد. این امر توسط کارشناسان مورد بررسی قرار میگیرد .

از محصولاتی که در زهکشی بام سبز (Roof Garden Drainage)، زهکشی زمین­های ورزشی و زهکشی زیرسطحی استفاده می شود، دیمپل شیت است.

چرا زیرسازی چمن زمین فوتبال و زهکشی آن اهمیت دارد؟

با توجه به پیشرفت صنعت فوتبال و اهمیت آن، فراهم کردن امکانات ورزشی و فضای ورزشی یکی از ضروریات این رشته پر طرفدار می باشد. داشتن زمین فوتبال با کیفیت علاوه بر اینکه روی کیفیت بازی ها تاثیر مستقیم دارد، روی تاکتیک پذیری و اجرای برنامه هایی که مربیان پیاده سازی میکنند هم بسیار مفید خواهد بود.

کیفیت چمن زمین فوتبال یکی از مسائلی است که امروزه بیش از پیش به آن توجه میشود و داشتن یک زمین چمن مناسب برای برگزاری بازی ها و تمرینات تیم های فوتبال به یک مورد ضروری تبدیل شده است.

مزایای زهکشی چمن فوتبال

      • نماندن آب داخل زمین

      • کیفیت بالای بازی ها

      • عدم لغو بازی ها

      • استفاده دوباره از آب

      • نگه داری و حفظ چمن

      • جلوگیری از آفت و حشرات

    زهکشی-زمین-چمن
    زهکشی زمین فوتبال

    از دیگر کاربرد های محصولات پلیمری و ژئوسنتتیک، می توان به زهکشی گود ساختمانی اشاره کرد.

    پس از اجرای زیرسازی چه کاری انجام‌می‌شود؟

    پس از اجرای زیرسازی چمن مصنوعی یک لایه ژئوتکستایل (مشاهده مشخصات و خرید ژئوتکستایل) روی سطح زمین پهن می‌شود. لایه ژئوتکستایل یک لایه نمدی شکل است که سبب افزایش انعطاف پذیری سطح چمن مصنوعی می‌شود. پس از پهن کردن این لایه، رول‌های چمن مصنوعی پهن شده و این رول‌ها با استفاده از چسب سمینگ تیپ و پلی اورتان به یکدیگر متصل می‌شوند.

    پس از نصب چمن مصنوعی به‌منظور حفظ ایستایی و افزایش مقاومت آن در برابر کوبیدگی ناشی از رفت و آمد، روی سطح چمن مصنوعی سیلیس افزوده می‌گردد و در پایان نیز به‌منظور مهار چمن مصنوعی دور تا دور فضای آن را به عرض بیست سانت سیمان می‌کنند.

    زهکشی زمین چمن چیست؟

    با توجه به اینکه دو نوع چمن داریم مصنوعی و طبیعی، بنابراین دو نوع زهکشی زمین چمن را در ادامه به طور خلاصه شرح داده ایم.

    زهکشی-زمین-چمن-چیست

    اجرای عایق ژئوکامپوزیت ورزشگاه مس کرمان توسط گروه پارس عایق پلیمر پایدار.

    1- زهکشی زمین چمن مصنوعی

    زمین چمن مصنوعی برای اماکن ورزشی بیشتر از چمن طبیعی مورد استفاده قرار میگیرد. زیرا شرایط نگه داری راحت تری دارد و از طرفی هم هزینه های نگه داری آن به مراتب پایین تر است. اما بارندگی میتواند برای زمین مشکل ساز شود که برای حل این مشکل با استفاده از ورق های ژئوممبران و کانال سازی میتوانیم آب را به کانال ها هدایت کنیم و از جمع شدن آب جلوگیری کنیم. این مورد برای مناطقی که بارندگی زیاد است و یا فصول سرد سال امکان آبگرفتگی در زمین وجود دارد بسیار کاربردی است.

    زیرسازی چمن مصنوعی در روف‌گاردن

    اغلب روف‌گاردن‌ها با هر سطحی که باشند از موزائیک گرفته تا سنگ و ایزوگام دارای شیب مناسب برای خروج آب هستند. و می‌توان با پهن کردن لایه ژئوتکستایل مشکل جمع شدن آب را برطرف ساخت از این رو نباید هیچ نگرانی از بابت ایجاد چاله آب داشت.

    در برخی موارد نیز برای زیرسازی چمن مصنوعی در روف گاردن زهکش زیر لایه چمن مصنوعی اجرا می‌شود به همین منظور از لایه‌های مشبک مربع در اندازه‌های ۳۰ در ۳۰، ۴۵ در ۴۵ و یا ۶۰ در ۶۰ استفاده می‌شود. ایجاد لایه‌های مشبک می‌توانند موجبات زهکشی آب موجود روی سطح چمن را فراهم کند.

     


    مطالعه مقاله نحوه فیلترینگ و ایزولاسیون و زهکشی روف گاردن


    زیرسازی چمن مصنوعی در حیاط و یا باغچه

    زیرسازی چمن مصنوعی در حیاط و باغچه به دو صورت انجام‌می‌شود:

        • زیرسازی و نصب چمن مصنوعی روی سطح بتنی: برخی از حیاط‌ها دارای سطحی بتونی هستند که سطحی نفوذ ناپذیر به‌شمار می‌رود. در هنگام نصب چمن مصنوعی این موضوع باید در نظر گرفته شود.

        • زیرسازی و نصب چمن مصنوعی روی سطح خاکی باغچه: در صورتی که سطح باغچه از جنس نفوذپذیر و خاکی باشد می‌توان این خاک را با شن ترکیب کرد سپس این ترکیب غلتک خورده، سطحی صاف و یک دست را برای زیرسازی چمن مصنوعی ایجاد می‌کند که در این صورت امکان نصب چمن مصنوعی بر روی آن فراهم خواهد شد.

      2- زه کشی زمین چمن طبیعی

      زمین چمن طبیعی بر خلاف چمن مصنوعی نیاز به رسیدگی و نگه داری بیشتری دارد. آبیاری به موقع، نور دهی، شرایط دمایی و موارد دیگر از عواملی است که باید رعایت شود تا یک چمن با کیفیت داشته باشیم. زمانیکه آبیاری انجام میشود، میزان جذب آب مورد نیاز چمن باید به دقت بررسی شود. زیرا در صورتیکه بیش از حد آبیاری انجام شود موجب گندیده شدن چمن و در نتیجه خرابی آن میشود.

      با روش زهکشی زمین چمن طبیعی نگرانی بابت میزان جذب آب نیست و عواملی مانند سفت شدن خاک و یا عدم نفوذ پذیری در این روش حل می گردد..

      زهکشی چمن فوتبال و دلایل اهمیت آن

      معمولاً علت اصلی شکست بسیاری از پروژه های زمین ورزشی، ناتوانی خاک محلی و عدم زهکشی مناسب در خلال آمد و شد است. اگر سیستم زهکشی و انتقال آب به درستی صورت نگیرد، ریشه سازی چمن به درستی انجام نمی‌شود و چمن زمین فوتبال به خوبی رشد نمی‌کند.

      در صورتی که خاک بومی قابلیت زهکشی مناسب نداشته برای این کار در ابتدا عملیات خاک‌برداری در منطقه مورد نظر صورت گرفته و عمق آن حدود ۷۰ تا ۸۰ سانتی‌متر است‌. زمین باید پس از خاک‌برداری از نظر توپوگرافی و سطح یکنواخت، عملیات تسطیح انجام گیرد و در داخل زمین اقدام به حفر کانال‌های اصلی و فرعی می‌کنیم.

      بدین ترتیب در موقع آبیاری یا بارندگی، بر اثر خیس شدن ریشه‌ها و تامین آب چمن مازاد آن به بیرون از محوطه زمین منتقل می‌شود.

      عوامل موثر در زهکشی زمین فوتبال

      زیر سازی یا زه کشی زمین فوتبال بیش از هر چیزی به موقعیت جغرافیایی منطقه بستگی دارد زیرای آب هوا و بارندگی نقش اصلی را در طراحی سیستم ایفا می کنند.

      در بهینه سازی عملکرد میدانی متخصص است که از این معیارها در انتخاب سیستم زهکشی استفاده می کند:

          • مقدار آبی که باید از زمین خارج شود

          • بازه زمانی قابل قبولی برای حذف این آب

          • نوع خاک های زمین

          • میزان بودجه سیستم زهکشی

          • مراحل زه کشی زمین فوتبال

          • ایجاد سطح خاکی به طول زمین فوتبال

          • حفر کانال به عمق 60 تا 100 سانتی متر

          • پوشاندن روی سطح کانال

          • قرار دادن ژئودرین

          • خاکریزی

          • کاشت چمن


        خرید ورق ژئوممبران


        روش زیر سازی زمین فوتبال

        در این روش یک سطح خاکی به طول و عرض زمین فوتبال ایجاد میشود که باید سفت سازی و زیر سازی مناسب آن ایجاد گردد. بعد از اینکه زمین آماده شد باید کانال هایی با فاصله از هم برای لوله هایی که میخواهیم در زمین کار بگذاریم ایجاد کنیم.

        این کانال ها در عمق 60 سانت و یا 1 متر بنا به نظر مهندس و کارشناس پروژه ایجاد میشود. از این کانال ها برای انتقال و هدایت آب زمین فوتبال مورد استفاده قرار میگیرد. در زیر این کانال ها از ورق های ژئوممبران و ژئوتکستایل برای عایق بندی کانال استفاده میشود. همچنین روی لوله ها پوشانده میشود و برای هدایت بهتر آب به کانال با ژئوممبران این عمل صورت می پذیرد.

        مرحله بعدی استفاده از ژئودرین ها ست که روی سطح قرار داده میشود تا بتوانیم خاک ریزی را انجام بدهیم.

        حال بستر زه کشی زمین فوتبال انجام شده و خاک مناسب را هم روی سطح پهن میکنیم تا یا چمن روی آن کشت شود و یا چمن هایی که جای دیگری کشت کردیم را روی آن پهن کنیم.

        این روش برای زه کشی زمین چمن طبیعی و زه شکی زمین چمن مصنوعی کاربردی است.

        اجرای زهکشی و زیرسازی چمن (زمین فوتبال و …) توسط گروه پارس عایق پلیمر پایدار

        گروه مهندسی پارس عایق پلیمر پایدار تولید کننده انواع ورق ژئوممبران و ژئوتکستایل با عرض 5 متر، آماده مشاوره و اجرای پروژه های زه کشی زمین فوتبال در سراسر ایران می باشد. جهت مشاوره و استعلام میتوانید با ما ارتباط برقرار نمایید.

        شماره تماس مستقیم جهت دریافت مشاوره رایگان و استعلام قیمت ورق ژئوممبران در انواع مختلف: 09128132387

        0 0 رای ها
        امتیازدهی به مقاله
        اشتراک در
        اطلاع از
        guest
        0 نظرات
        قدیمی‌ترین
        تازه‌ترین بیشترین رأی
        بازخورد (Feedback) های اینلاین
        مشاهده همه دیدگاه ها